Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Bemutatkozás
Bekezdések

Bemutatkozás

Page Rábaszentmihály földrajzi helye
Rábaszentmihály a Rába folyó jobb oldalán, a Kisalföldön, a Rábaköz déli részén Győrtől 27 km-re lévő 533 lakosú település. Közigazgatásilag a Rábacsécsényi Körjegyzőséghez tartozik. A látogatókat kedves emberek fogadják, az átutazókat a gondozott utcák, tavasszal a fehér fátyolba öltözött meggyfák.
Page Történelem
Régészeti leletek bizonyítják, hogy a település mai területe már évezredekkel ezelőtt is lakott volt. Kerültek elő leletek a csiszolt kőkorból ( i.e. 3000), a bronzkorból ( i.e. 800-ig), valamint a római korból is. Az Árpád-kori település 2004-ben ünnepelte 800 éves fennállását.
Page Nevezetességek
Nevezetességnek számít az 1859-ben tűzvész által elpusztult, majd újjáépített római katolikus templom, amely a Béke utca végén egy mesterséges dombon áll. Berendezései, a Mária-szobor, az oltárok és a szószék barokk stílusban épült. A templom előtt az első és második világháborúban elesett hősök emléktáblája látható. A templom mellett a Plébánia Hivatal, mögötte az általános iskola épülete található.
Page Ünnepek, hagyományok
Egy kis település élete is lehet mozgalmas, ezt mutatják a nemzeti ünnepeken tartandó ünnepségek. Külön kiemelendők a többségében katolikusok által lakott településen az egyházi ünnepek. A húsvéti és az Úrnapi körmenet: a templomtól indulva a Béke utca elején található Mária szobor megkerülésével után visszaérkezés a templomba.
Page Közösségi élet
A futballt kedvelők vasárnapjait teszi színesebbé a helyi sportegyesület tevékenysége. A kertvendéglő mellett, az Ady utcában található focipálya nemcsak a futballmérkőzések, de egyéb rendezvények, mint falunap, koncertek színhelye is.
Page Jelenlegi helyzetünk
A település rendelkezik napközi otthonos óvodával, alsó tagozatos általános iskolával. A Kossuth Lajos utcában található a községháza épülete helyt ad az orvosi és fogorvosi rendelőnek, postahivatalnak, e-Magyarország Pont, klubhelyiség is itt található.
Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2021. október »
október
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031