Tovább a tartalomhoz | Ugrás a navigációhoz

Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Bemutatkozás Jelenlegi helyzetünk
Bekezdések

Jelenlegi helyzetünk

A település rendelkezik napközi otthonos óvodával, alsó tagozatos általános iskolával. A Kossuth Lajos utcában található a községháza épülete helyt ad az orvosi és fogorvosi rendelőnek, postahivatalnak, e-Magyarország Pont, klubhelyiség is itt található.

Polgármesteri hivatal és posta Címer

A lakossági szükségletek, igények kielégítését szolgálja a vegyesüzlet és a Bőség’s ABC. A községben található a Vadrózsa vendéglő, és a Kertvendéglő. Mindkettő tekepályával is rendelkezik. Az utóbbiban hétvégenként bálokat rendeznek a helyi és környékbeli fiatalok nagy örömére. A temető a falu szélén a helyiek által csak "kotyorként" emlegetett erdőcske mögött van. Aki arra felé téved, egy régi parasztházat is megtekinthet.

A község mezőgazdasági jellegű. A magánvállalkozók többsége mezőgazdasági vállalkozó. Ma már kevesebben foglalkoznak zöldségtermesztéssel, állattenyésztéssel, többnyire saját szükséglet kielégítése céljából. A lakosság számára a környező városok nyújtanak elsősorban munkalehetőséget, ahova buszjárattal van lehetőség eljutni.

A csatorna és a gázhálózat kiépítésre került, az utak rendbetétele az elmúlt években megtörtént. A középületek szintén szépek, felújítottak.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2021. január »
január
HKSzeCsPSzoV
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031